Autori

 • Aleksandra Batinić
  je spuštena na ovaj svet 1993. godine, pravolinijski u Smederevsku Palanku. Trenutno živi u čitaonici Katedre za južnoslovensku književnost, na prvom spratu stare zgrade Filološkog fakulteta. Živela je gde god je mogla, a krevet, kao jedino zaista neophodno mesto, nalazi joj se u Beogradu. Kao radoholičar i buntovnik bez razloga, član je Književnog kluba 21, dobitnik nekoliko nagrada Centra za mlade talente za poeziju, objavljuje istu (i različitu) u časopisima Književni magazin, Kvartal, Dometi, Skript, Vesna, et cetera. Sve joj je ovo bilo malo, pa je pisala i piše književne kritike, a bila je i potpredsednik Sekcije scenskih umetnosti. Pošto joj je život veoma neispunjen, svira i saksofon, slika, a često ide i na različita sportska takmičenja. U bližoj budućnosti želi da diplomira, i da konačno izda prvu zbirku.

 • Andrea Kane
  je rođen 1989. godine u Deziju, Italija. Živeo je na relaciji Dezio-Milano-Beograd, sve do 2012. kada se konačno useljava u Studenjak, gde i danas živi. Član je umetničkog pokreta Sobakaisti, gde objavljuje poeziju, putopise i kratke eseje. Urednik je i autor bloga „Šta slušam, a šta mi se dešava“, na kojem objavljuje recenzije albuma, izveštaje sa svirki i muzičke putopise. Večiti je student na katedri za Italijanistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu.

 • Branislav Jevtić
  rođen je 1977. godine u Beogradu, maja meseca, petka trinaestog u pet do dvanaest. Kao vagabundo proputovao je polovinu zemaljskog šara, a sada o tome može samo da mašta. Nekada najveći talenat Srbije u fudbalu, spušten na zemlju, sad je samo umišljeni tango virtuoz. Pod očevom diktatorskom palicom završio je Arhitektonsku srednju školu, da bi konačno bio utamničen na Građevinskom tehničkom fakultetu, i od tada ne skriva bunt i eskapizam, koji se razvlači sve do danas u vidu književnosti. Do sada je objavio: zbirku pripovedaka AZkustično IŽICAnjarenje, romane Mandragora na orfanelu, Rujni Mraz, Kavez od zlatne čipke, Ljubav u bašti od stakla, G tačka, zbirku erotsko-satiričnih priča Aleksandrov Veliki, zbirku drama Tri belosvetske humoreske i roman za decu - bajku za odrasle San na javi. Treći i peti roman objavljeni su u Italiji. Ovaj najplodniji pisac bedselera, kako sam sebe kruniše, nada se da ovde ne stoji tačka, već, za sreću, tre punte!

 • Danijel
  obećava da će uvek biti tu da uskoči za književnost. Želi da ostane anoniman.

 • Davide Romagnoli
  ...u pripremi.

 • Dunja Jovanović
  je rođena 1997. godine u Beogradu, što joj je mesto boravka i dan danas. Već 3 godine se može naći negde na trećem spratu nove zgrade Filološkog fakulteta u Beogradu, gde je katedra za italijanistiku. Realnost je nikada nije preterano interesovala, pa se okrenula književnosti i vizuelnim umetnostima. U slobodno vreme piše; tekstovi su joj objavljivani na nekoliko stranih i domaćih portala, kao što su The Huffington Post, Berlin ArtParasites i Vajb magazin, a vodi i svoj blog, „Being halcyon“.

 • Ivan Komina
  Završio je Pravno-poslovnu školu u Beogradu gde je i rođen 1997. godine. Tokom školovanja učestovao je u organizaciji časopisa “PRAVnA STRANA” u kome su objavljenje i pojedine njegove pesme. Od 2016. godine studira na katedri za Italijanistiku Filološkog Fakulteta. Voli duge noćnje šetnje po plaži...A ne, ovo nije taj sajt, ovo je onaj drugi...Hmm...Voli da piše. Pre svega, poeziju. Do sada nije ništa objavljivao, ali uskoro planira da objavi svoju prvu zbirku poezije pod nazivom “Tragovi”.

 • Ivana Novokmet
  ...u pripremi.

 • Jelena Bulatović
  1996. rođena u Beogradu. Zaljubljena u knjigu, muziku i glumu od malena. Kroz život se bavila različitim vrstama umetnosti, ali je ostala verna olovci i papiru. Student je Filološkog fakulteta i volonter, a radi sa decom i u tome najviše uživa. Želi da obiđe svet.

 • Jovana Tutić
  (Beograd, 1995.) deluje kao da luta ili sanjari i tvrdi kako je jedna od najsrećnijih osoba na svetu. Ima previše interesovanja, pa i za ono za šta "ne bi trebalo". Prvi od tri započetih romana-bestselera batalila je sa 9 godina i još se uči disciplini. Samouka kad zatreba, vaspitanje stekla kod roditelja i na ulici (važno!), a obrazovanje na klasičnim naukama u Filološkoj gimnaziji i Katedri za italijanistiku na Filološkom fakultetu. Danas pri istoj Katedri uživa na master studijama proučavajući italijanski jezik i književnost. Stagiornale je osnovala kako bi pokrenula (pre svega svoj) filološki rad, nije se pokajala i planira njegovo usavršavanje. Želja joj je da ne prestane da studira, piše i trenira, da u međuvremenu živi u bar još dve države, a nada se titulama akademika i intelektualca (mada su i masoni ok).

 • Katarina Lučić
  je rođena 1994. godine u Nikšiću, Crna Gora. Srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Podgorici, u Umjetničkoj školi za muziku i balet, na instrumentalnom klavirskom odsjeku. Iako umjetnički orjentisana, bila je učesnik brojnih konferencija i ljetnjih škola koje promovišu međunarodnu saradnju, među kojima se izdvaja Ljetnji institut Bendžamina Frenklina u Sjevernoj Karolini (SAD). Alumni je studentske organizacije AIESEC, kao i sektora za internacionalne razmjene odjeljenja za obrazovanje i kulturu u Vašingtonu. Student je na master studijama Filološkog fakulteta u Beogradu, na katedri za italijanistiku, na kojoj je završila i osnovne studije.

 • Marijana Ristić
  je rođena jednog ponedeljka 1994. u Beogradu. Ljubav prema jezicima i književnosti je dovodi do Filološke gimnazije, a potom do katedre za Germanistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu. Piše za P.U.L.S.E. Internet magazin posvećen kulturi i umetnosti i za časopis KULT. U međuvremenu putuje i trudi se da upozna svaku mačku na koju naleti. Neostvarena želja joj je da studira istoriju umetnosti.

 • Maurizio Balzano
  ...u pripremi.

 • Milica Bošković
  ...u pripremi.

 • Nevenka Nogo
  Bivša učenica Filološke gimnazije i student Fakulteta bezbednosti. Zaljubljenik u poeziju, književnost i umetnost uopšte. Ponosan nosilac nagrade Borislav Pekić za drugi najbolji esej 2016/17. Pomalo zavidi studentima Italijanistike i obećava da će im ukrasti beleške čim im ne budu potrebne. Iako nije izabrala to da studira, nada se da će se jezikom uvek baviti na neki način.

 • Paolo Cerruto
  ...u pripremi.

 • Predrag Šapa
  Rođen sam u Vinkovcima 1982. godine, a već dugo živim u Novom Sadu. Fotografišem nebo. Uređujem blog "1000 reči za sliku". sajt: predragsapa.sobakaisti.or instagram: dnevnikneba

 • Srđan Kostić
  1991. rođen u Beogradu, živeo u Mirijevu, Belim Vodama, Čukaričkoj padini, Lešću, Starom Gradu, Vračaru, a išao u škole na Banovom brdu, Zvezdari i Voždovcu. To šarenilo odlikuje i šizofreniju njegove ličnosti i duha, uvek isparčanu i izdeljenu na milion strana, koje ništa nikada neće u potpunosti zadovoljiti. Kao klinac osvajao je internacionalne nagrade za strip i film, ali ga je novinarstvo odvuklo na drugu stranu. Kada je shvatio koja je to glupost od profesije, pobegao je u marketing, a sa 26 i zvanično poludeo i osnovao marketinšku agenciju „Captain Digital“, poslednji artefakt svoje novootkrivene prirode.

 • Stefan Gašić
  rođen u Beogradu 1993. godine, majski blizanac, živi na levoj obali Dunava. Nesvršeni student svetske književnosti. Član nekadašnjeg Književnog društva Orfisti. Osnivač youtube kanala Vudemn na kojem pravi video-eseje o digitalnim trendovima, narativu u novim medijima, i osnovama fotografije. Noću vandalizuje Beograd svojim jednobojnim, idejno ambivalentnim stensilima i tagovima.

 • Stefan Stefanović
  ...u pripremi.

 • Stevan Jovanović
  ...u pripremi.

 • Uroš Ristanović
  Rođen je 1994. Diplomirao na katedri za Srpsku književnost i jezik sa komparatistikom Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, gde je završio i master studije Srpske književnosti. Trenutno pohađa doktorske studije Srpska književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao i master studije Cultural and Intellectual History between East and West pri Slavističkom institutu Univerziteta u Kelnu. Osnivač Studentskog književnog lista Vesna pri Filološkom fakultetu, urednik rubrike Poezija u časopisu Eckermann. Objavio zbirku pesama Sutra (Edicija SENT, Novi Pazar : 2018). Bavi se srpskom poezijom devetnaestog, dvadesetog i dvadeset prvog veka. Objavljuje poeziju, eseje i kritiku u periodici. Živi na Umci.

© 2020 Stagiornale. Sva prava zadržana.

facebook_page_plugin