Broj 1 - Decembar 2017

Autori

Aleksandra Batinić

je spuštena na ovaj svet 1993. godine, pravolinijski u Smederevsku Palanku. Trenutno živi u čitaonici Katedre za južnoslovensku književnost, na prvom spratu stare zgrade Filološkog fakulteta. Živela je gde god je mogla, a krevet, kao jedino zaista neophodno mesto, nalazi joj se u Beogradu. Kao radoholičar i buntovnik bez razloga, član je Književnog kluba 21, dobitnik nekoliko nagrada Centra za mlade talente za poeziju, objavljuje istu (i različitu) u časopisima Književni magazin, Kvartal, Dometi, Skript, Vesna, et cetera. Sve joj je ovo bilo malo, pa je pisala i piše književne kritike, a bila je i potpredsednik Sekcije scenskih umetnosti. Pošto joj je život veoma neispunjen, svira i saksofon, slika, a često ide i na različita sportska takmičenja. U bližoj budućnosti želi da diplomira, i da konačno izda prvu zbirku.


Andrea Kane

je rođen 1989. godine u Deziju, Italija. Živeo je na relaciji Dezio-Milano-Beograd, sve do 2012. kada se konačno useljava u Studenjak, gde i danas živi. Član je umetničkog pokreta Sobakaisti, gde objavljuje poeziju, putopise i kratke eseje. Urednik je i autor bloga „Šta slušam, a šta mi se dešava“, na kojem objavljuje recenzije albuma, izveštaje sa svirki i muzičke putopise. Večiti je student na katedri za Italijanistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu.


Dunja Jovanović

je rođena 1997. godine u Beogradu, što joj je mesto boravka i dan danas. Već 3 godine se može naći negde na trećem spratu nove zgrade Filološkog fakulteta u Beogradu, gde je katedra za italijanistiku. Realnost je nikada nije preterano interesovala, pa se okrenula književnosti i vizuelnim umetnostima. U slobodno vreme piše; tekstovi su joj objavljivani na nekoliko stranih i domaćih portala, kao što su The Huffington Post, Berlin ArtParasites i Vajb magazin, a vodi i svoj blog, „Being halcyon“.


Ivan Komina

Završio je Pravno-poslovnu školu u Beogradu gde je i rođen 1997. godine. Tokom školovanja učestovao je u organizaciji časopisa “PRAVnA STRANA” u kome su objavljenje i pojedine njegove pesme. Od 2016. godine studira na katedri za Italijanistiku Filološkog Fakulteta. Voli duge noćnje šetnje po plaži...A ne, ovo nije taj sajt, ovo je onaj drugi...Hmm...Voli da piše. Pre svega, poeziju. Do sada nije ništa objavljivao, ali uskoro planira da objavi svoju prvu zbirku poezije pod nazivom “Tragovi”.


Jelena Bulatović

1996. rođena u Beogradu. Zaljubljena u knjigu, muziku i glumu od malena. Kroz život se bavila različitim vrstama umetnosti, ali je ostala verna olovci i papiru. Student je Filološkog fakulteta i volonter, a radi sa decom i u tome najviše uživa. Želi da obiđe svet.


Jovana Tutić

(Beograd, 1995.) deluje kao da luta ili sanjari i tvrdi kako je jedna od najsrećnijih osoba na svetu. Ima previše interesovanja, pa i za ono za šta "ne bi trebalo". Prvi od tri započetih romana-bestselera batalila je sa 9 godina i još se uči disciplini. Samouka kad zatreba, vaspitanje stekla kod roditelja i na ulici (važno!), a obrazovanje na klasičnim naukama u Filološkoj gimnaziji i Katedri za italijanistiku na Filološkom fakultetu. Danas pri istoj Katedri uživa na master studijama proučavajući italijanski jezik i književnost. Stagiornale je osnovala kako bi pokrenula (pre svega svoj) filološki rad, nije se pokajala i planira njegovo usavršavanje. Želja joj je da ne prestane da studira, piše i trenira, da u međuvremenu živi u bar još dve države, a nada se titulama akademika i intelektualca (mada su i masoni ok).


Katarina Lučić

je rođena 1994. godine u Nikšiću, Crna Gora. Srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Podgorici, u Umjetničkoj školi za muziku i balet, na instrumentalnom klavirskom odsjeku. Iako umjetnički orjentisana, bila je učesnik brojnih konferencija i ljetnjih škola koje promovišu međunarodnu saradnju, među kojima se izdvaja Ljetnji institut Bendžamina Frenklina u Sjevernoj Karolini (SAD). Alumni je studentske organizacije AIESEC, kao i sektora za internacionalne razmjene odjeljenja za obrazovanje i kulturu u Vašingtonu. Student je na master studijama Filološkog fakulteta u Beogradu, na katedri za italijanistiku, na kojoj je završila i osnovne studije.


Marijana Ristić

je rođena jednog ponedeljka 1994. u Beogradu. Ljubav prema jezicima i književnosti je dovodi do Filološke gimnazije, a potom do katedre za Germanistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu. Piše za P.U.L.S.E. Internet magazin posvećen kulturi i umetnosti i za časopis KULT. U međuvremenu putuje i trudi se da upozna svaku mačku na koju naleti. Neostvarena želja joj je da studira istoriju umetnosti.


Nevenka Nogo

Bivša učenica Filološke gimnazije i student Fakulteta bezbednosti. Zaljubljenik u poeziju, književnost i umetnost uopšte. Ponosan nosilac nagrade Borislav Pekić za drugi najbolji esej 2016/17. Pomalo zavidi studentima Italijanistike i obećava da će im ukrasti beleške čim im ne budu potrebne. Iako nije izabrala to da studira, nada se da će se jezikom uvek baviti na neki način.


Srđan Kostić

1991. rođen u Beogradu, živeo u Mirijevu, Belim Vodama, Čukaričkoj padini, Lešću, Starom Gradu, Vračaru, a išao u škole na Banovom brdu, Zvezdari i Voždovcu. To šarenilo odlikuje i šizofreniju njegove ličnosti i duha, uvek isparčanu i izdeljenu na milion strana, koje ništa nikada neće u potpunosti zadovoljiti. Kao klinac osvajao je internacionalne nagrade za strip i film, ali ga je novinarstvo odvuklo na drugu stranu. Kada je shvatio koja je to glupost od profesije, pobegao je u marketing, a sa 26 i zvanično poludeo i osnovao marketinšku agenciju „Captain Digital“, poslednji artefakt svoje novootkrivene prirode. 

© 2018 Stagiornale. Sva prava zadržana.

facebook_page_plugin